شلغم دارای ویتامین
های مختلف و املاح فراوان است.
شما شلغم را در زمستان در ردیف سبزی ها و میوه ها
در دکان های سبزی فروشی می بینید و ممکن این پرسش نزد تان پیش آید که آیا شلغم میوه است و یا سبزی ؟ در
پاسخ به این سوال باید گفت که شلغم نه میوه است و نه هم سبزی، بلکه یک ریشۀ خوراکی
است که ما آن را در دیگ شوربا و آش می ریزیم و پُخته آن را گرما گرم میخوریم.
در فصل زمستان شلغم
نعمت بزرگیست که خوردن آن انسان را از زکام و ریزش مصون نگه داشته، بهترین دارو در
برابر ویروس سرما خورده گیست. شلغم دارای هشت در صد مواد نشایسته یی و قندی و دو
در صد مواد چربیست. همچنان دارای مقداری سلولوز هم میباشد که به همین جهت شکم را
پُر کرده و شخص را سیر میسازد و برای کسانی که چاق هستند و میخواهند لاغر شوند، شلغم
غذای مناسب به شمار میرود.
شلغم دارای ویتامین های (A. B. C)
و همچنان کلیسم و فاسفورس میباشد که خوردن آن از بیماری های جلدی جلوگیری میکند و
با هشت در صد مواد نشایسته یی که دارد برای بیماران مبتلا به مرض شکر هم مضر نبوده
بل مفید میباشد، به ویژه اگر آب آن کشیده و خام نوشیده شود. مواد سفیده ای شلغم
تقویت کنندۀ اعصاب و مغز بوده و حافظه را تقویه میکند. شلغم به علت داشتن ویتامین (A)
از شب کوری نیز جلوگیری میکند.
اگر احساس کردید کم حوصله شده و علاقۀ به کار و تحصیل و یا
هم مطالعه ندارید، پی در پی چند روز صبح همرای ناشتا شلغم بخورید و تاثیر آن را
ببینید. شلغم پُخته شده ای تنوری سینه دردی را برطرف و سرفه را آسان میسازد. شما
میتوانید برای درمان ریزش و زکام، شلغم را از قسمت برگ های آن به اندازۀ یک قاشق
بکاویید و بعداَ به همان اندازه بوره را در آن جا بگذارید. سپس آن را برای مدتی حد
اقل ده ساعت بگذارید و بعد آبی را که در آنجا متراکم میشود بنوشید بسیار مفید واقع
میشود. شلغم درد مفاصل را تسکین میدهد و فشار خون را پایین می آورد و به علت داشتن
ویتامین C
از لحخته شدن خون جلوگیری میکند. شلغم با داشتن ویتامین (A) از افتادن جنین جلوگیری میکند و محیط
رحم را برای پرورش نوزاد آماده میسازد. ساقه های نازک برگ شلغم ادرار را زیاد
میکند و سنگ گرده و مثانه را نیز می ریزاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر