۱۳۹۴ فروردین ۱۹, چهارشنبه

اشکال مختلف "سلام و علیکی" یا احوالپرسی در برخی کشور ها


طوری که میدانیم هر ملت را رسم و رواج های است متعدد. یکی از این تفاوت ها در رسم و رواج ها در طرز "سلام و علیک" کردن یا نخستین کلامی که افراد در هنگام مقابل شدن به هم میگویند، میباشد. 
وقتی ما با یکدیگر روبرو میشویم با ادای سلام و احترام، احوالپرسی می کنیم. زیرا ادای سلام و یا احوال پرسی مبین ارادۀ نیک شخص شمرده شده و حتی گفته میشود لبخند در هنگام احوال پرسی به عنوان پیامبر یا پیک دوستی و صمیمیت به شمار میرود.
اما شیوه های احوالپرسی و یا "سلام علیکی" در کشورها و فرهنگ های مختلف، متفاوت می باشد. در بعضی جا ها در هنگام احوالپرسی صرفاَ به تکان دادن دست اکتفا میشود. در حالی که در جا های دیگر بوسه های را نیز نثار روی همدیگر میکنند و یا هم در برخی جا ها از آن هم فراتر رفته همدیگر را در آغوش نیز می گیرند. جالب خواهد بود هرگاه نظری مختصری بیاندازیم به اشکال مختلف احوال پرسی در برخی از کشور ها.
خم شدن یا دو لا شدن 
 در کشور های چون جاپان، تایوان وهانک کانگ معمول است. شخص میخواهد به این وسیله خودش را "کوچک" نشان بدهد. در کشور تبت در هنگام خم شدن دست ها را، در حالی که کف های دست ها به طرف بالا باشد، به جلو دراز می کنند. برخی ها به این هم بسنده نکرده در آن هنگام حتی زبان شان را نیز به رسم خاکساری و فروتنی بیرون میکشند.
بوسه روی گونه ها 
این شیوه بیشتر در اروپا شرق، امریکا جنوبی و شرق میانه رایج است. در این کشور ها معمولاَ احوال پرسی با دست دادن آغاز شده به بوسیدن روی طرف مقابل، که آنهم اکثراَ از جانب گونۀ راست آغاز میشود، می انجامد. البته تعداد بوسه ها متفاوت است. مثلاَ در کشور های بلجیم و هالند سه بار می بوسند اما در پرتگال، اسپانیا و مصر دو بار. در کشور های ارجنتاین و چیلی به یک بار بوسیدن اکتفا می کنند. در فرانسه با در نظر داشت این که شخص در کدام بخش آن کشور قرار دارد تعداد بوسه ها بین یک تا چهار میباشد.
دست دادن 
 این شیوه در شمال اروپا، آسترالیا، ایالات متحده، چین، اسرائیل (به استثنای زنان ارتدُکس یهودی) و سنگاپور به کار میرود.
گذاشتن دو کف دست روی هم 
با گذاشتن دو کف دست روی هم و دولا شدن، شخص به دیگران ادای احترام می کند. این شیوه معمولاَ در کشور های تایلند و هند به کار میرود.
اقوام ماوری 
زنان اقوام ماوری (Maori) یا باشنده های بومی زیلاند جدید، عادت دارند که در هنگام احوال پرسی روی همدیگر را ببوسند در حالی که مردان شان بینی های خود را به همدیگر می مالند.
عربستان سعودی: در عربستان و برخی از کشور های اسلامی مردان با یکدیگر دست می دهند در حالی که آنها باید از دست دادن با زنان اجتناب ورزند.  همچنان در این کشور ها افراد نزدیک به هم، البته از عین جنس، در هنگام احوالپرسی یکدیگر را در آغوش نیز میگیرند.
منبع : www.sydsvenskan.se/inpa-livet/det-finns-manga-satt-att-halsa
ترجمه و تخلیص از احمد ضیا دانش







هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر